Thursday, 13 June 2013

AYAH



woot woot..
macam dah lama je tak menaip. ye dakk?

memandangkan hari bapa is around the corner, aku nak share sikit lah story pasal aku dengan ayah aku. yee!  TRUE STORY okehh.! no tokok tambah or adaptasi dari novel terbitan karangkraf or what so ever. hahahah..

Cerita tentang aku, ayah dan cendol.
kenapa cendol? sebab cendol main peranan dalam cerita aku ni. bhahahaha...

petang tu aku decide nak balik UTM . harus lah ayah yang hantar kan..dalam perjalanan nak balik utm tu, tetiba je aku rasa macam nak makan cendol.i mean like, really TIBA-TIBA nya pon.


"ayah, cah nak makan cendol."
"cendol? kenapa tak bagitau tadi? dah kat sini baru nak cakap."
"tadi tak rasa nak makan cendol.sekarang baru rasa nak makan. boleh tak yah? dekat space (utm space) taman u tu ada kn?"


unfortunately, uncle jual cendol sedap tu takda. aku biasa makan kat situ dengan ayah aku, so aku tau lah cendol uncle tu memang sedap lagi padu. wahh. gitteww puji nye. hahaahah

habis seluruh taman u  tu aku dgn ayah pusing sebab nak cari cendol je. time aku nak lah, tokey2 cendol tutup kedai. STRESS lah mcmni. time aku taknak, kemain merata-rata warung cendol. haishhh..!

kami terus kan pencarian cendol ke taman sri pulai dan taman teratai.. hampa. habuk pon takde.. sampai tangki minyak habis.so, pegi lah isi minyak kejap. dalam kereta tu, ayah cakap

"Nak, macam takde rezeki kau ni. dah habis pusing ni takde."

aku senyap je. 1st, sebab terharu ayah aku gigih pusing 1 taman u + sri skudai +taman teratai + taman sri pulai  tu semata nak cari cendol sebab tak nak bagi anak dia kempunan. 2nd, sebab aku takut aku kempunan. but still, pujuk hati kata 'takpe, nanti boleh cari lain hari'.

"kalau cendol tak sedap tu boleh? rasa lah. nanti kempunan."
"ayah kata tak sedap, tak sedap tak payah lah.. nanti cah balik, cari lah lagi"
" nak exam kan? beli lah. nanti tak merasa"
"okay."

at last, beli lah cendol tak sedap tu..sebungkus. .*sebungkus je lah. sebab tak sedap*

" minum lah. kenapa tak minum."
"nanti beli cendol lain eh yah."
"nanti balik lah ayah beli lagi."

so, minum lah cendol tu. aku bagi ayah minum jugak. even though cendol tu tasteless, ayah minum smpai separuh. then, haruslah brain freeze.

sampai je blok, before aku turun kereta,


 "habis exam bila? nanti ayah beli cendol untuk kau"
"hari isnin.lepas zohor tu ayah datang lah . amek barang sekali. heeee"



balik bilik terus nangis sebab dapat makan cendol tu. tak tau kenapa. terharu sangat. terima kasih ayah sebab beli kan cendol tiba-tiba. cah mintak maaf sebab menyusahkan ayah. cah sayang ayah. :)






Saturday, 1 June 2013

Examination mood: TURN ON!






jadual exam. 5 PAPER uollsss *sigh*



i don't feel like wanna talk to anybody right now.
i really wanna be alone.
but still, there is somebody wont let me be alone.
YES!
those friends who really take a good care of me. they are the best.
i love u all.
please stay with me buddy.



dear EXAMS,
please be nice to me.

dear EXAMINERS,
please be nice to all of us.

dear BOOKS & NOTES,
please dissolves in our mind easily.

dear ALLAH
u know the best for us. Please help us. I'm begging u Ya Rabb.




Especially to all UTM students. all the best.